Google ii incurajeaza pe copii sa invete programare
Mii de copii englezi vor primi echipamente gratuite Raspberry Pi pentru a-si dezvolta abilitatile de programare.
(articolul original aici)
Eric Schmidt, presedintele executiv Google, a declarat ca spera ca acest proiect ii va incuraja pe cat mai multi copii si adolescenti sa invete programare.
Un total de 15,000 de sisteme de dimensiunea unei carti de credit vor fi oferite, ca urmare a unei colaborari intre Fundatia Rasberry Pi si Google.
“Inovatorii si antreprenorii britanici au schimbat lumea “, a declarat Eric Schmidt. “Telefonul, televiziunea, computerele – toate au fost inventate aici”. “Ne propunem sa incurajam viitoarea generatie de specialisti IT, si speram ca aceasta donatie de echipamente Raspberry Pi catre scolile britanice sa stimuleze un nou val de inovatie”.
Schmidt, un critic vocal al programei scolare de IT&C, a atacat lipsa de interes pentru programare a sistemului educational formal in cadrul Festivalului International de la Edinburgh.
Eben Upton, co-fondatorul Raspberry Pi, a declarat ca parteneriatul cu Google ar putea ajuta la stoparea declinului interesului absolventilor britanici in facultatile de IT, unde aplicatiile au scazut cu un sfert in ultimii zece ani.
“Din ce in ce mai putini liceeni se inscriu la facultatile cu profil IT, in ciuda numarului si gradului de complexitate al echipamentelor pe care le utilizeaza” a declarat Upton. “In general, cu cat este mai sofisticat un echipament, cu atat mai dificil este de programat. Nu este o lipsa de interes in tehnologie, ci este o bariera intre a fi un utilizator al unui echipament si a devenit creator de continut“.
Aproape un milion de Raspberry Pis au fost vandute de la lansarea sistemului in martie 2012, in special catre adulti pasionati de programare.
“Un numar destul de mic de echipamente au mers catre scoli”, a spus Upton.
“Insa exista profesori pasionati care au cumparat echipamentele cu banii lor si le-au folosit in programe after-school. Daca scolile au astfel de oameni extraordinari, atunci se afla deja in avangarda. Din fericire, parteneriatul cu Google ne va ajuta sa ne extindem operatiunile. Ne dorim sa introducem aceste mini-computere in scolile dezavantajate si sa incurajam cat mai multe fete sa invete programare.”
Proiectul face parte dintr-un demers al Google de a promova cursurile de programare in scolile din Anglia.
Upton spera ca si alte companii se vor alatura: “Este foarte important sa vezi ca o companie precum Google investeste bani in lucrurile in care crede, si nu se rezuma doar la a vorbi”. Ei au fost foarte vocali in a promova programarea in scolile din UK, si speram ca si alte companii vor avea aceeasi viziune.