Lectia demonstrativa

Sambata, 2 februarie, a avut loc lectia demonstrativa Digital Kids in spatiul prietenos si colorat de la The Hub.

Decizia de a organiza o astfel de lectie s-a dovedit foarte inspirata, pentru ca am avut cateva revelatii care ne vor ajuta sa organizam mai bine programul si mai ales curriculumul.

In primul rand am vazut ca exista unii copii care, de la o varsta foarte mica, stiu deja multe lucruri legate de programare si IT… De fapt nivelul intregului grup a fost peste asteptari: unii copii au deja proiecte in Scratch, altii au mai lucrat in HTML, au stiut sa faca distinctia intre diferite sisteme de operare existente precum si intre diferitele dispozitive cu care se pot conecta la internet.

Un lucru de imbunatatit ar fi faptul ca am avut doar doua fete prezente la curs iar intentia noastra este sa avem grupe echilibrate din punctul de vedere al genului.

Credem ca este important ca din ce in ce mai multe fete sa cunoasca programare si sa fie atrase de o cariera in tehnologie si IT. Speram ca pana in 16 februarie sa convingem cat mai multi parinti de fete sa le inscrie la curs. La nivel international exista adevarate comunitati ale femeilor din domeniul tehnologiei si credem ca si in Romania exista potential si talent.

One Comment

  1. Loredana Dicu says:

    Buna seara!
    Sunt cadru didactic in Ploiesti si intentionez sa organizez o lectie demonstrativa pentru parinti, cu elevi de clasa a 5-a.
    Mi-ati putea da cateva idei pentru aceasta ora, astfel incat sa fie atractiva atat din perspectiva elevilor, dar si a parintilor?
    Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *